Denna dokumentation är fortfarande under uppbyggnad och uppdateras kontinuerligt. Får du inte svar på dina frågor här, vänligen kontakta oss på support@lluvy.se så hjälper vi dig!

Logga in

Logga in i Lluvy Deals här eller via knappen “Logga in” i huvudmenyn på denna sida. Logga in med den e-postadress och det lösenord du angav vid registreringen.

Glömt ditt lösenord?

Klicka på länken “Glömt ditt lösenord?” på inloggningsrutan och ange din e-postadress. Ett mail med ett nytt lösenord kommer då att skickas till dig.

Start

På startsidan hittar du snabblänkar till att lägga till ny kontakt samt för att lägga till nytt erbjudande, så att du enkelt kan hitta de viktigaste funktionerna i Lluvy Deals. Du ser även statistik för senaste veckan samt lite tips och råd.

Grupper

När du har skapat ditt konto och loggat in är det bäst att börja med att lägga till grupper. Dessa grupper styr till vilka du kan rikta dina erbjudanden, exempelvis till olika målgrupper eller områden. En kontakt kan kopplas till flera grupper (läs mer under avsnittet ”Kontakter”).

Exempel: Säljer du sportartiklar kanske du vill lägga upp grupper som Fotboll, Fitness, Hockey, Ridsport etc. Då kommer du enkelt kunna nå ut med erbjudanden som rör produkter inom Ridsport till de kontakter som har det intresset.

Lägg till grupp

Lägg till en grupp genom att klicka på knappen ”Lägg till ny grupp”. Då öppnas en popup-ruta där du anger gruppens namn, en kortare beskrivning samt väljer om gruppen ska vara undergrupp till en redan befintlig grupp. Det är bara du som har tillgång till administrationsgränssnittet som ser gruppfördelningen och beskrivningarna. Klicka på ”Spara” för att lägga till gruppen.

Anmälningsformulär
Vill du att man ska kunna anmäla sig till en grupp online? Varje grupp får automatiskt en unik länk och anmälningsformulär, som du kan länka till eller bädda in i din hemsida.

Gruppansvarig
Till varje grupp behöver du ange en e-postadress till gruppansvarig (kan vara samma på alla grupper). När någon anmäler sig via formuläret ovan skickas ett mail till gruppansvarig, som sedan kan godkänna eller neka kontakten.

Redigera grupp

Redigera en grupp genom att klicka på knappen ”Redigera” som du hittar näst längst till höger på vald grupps rad. Ange det du vill ändra och klicka på ”Spara”.

Ta bort grupp

Längst till höger på vald grupps rad hittar du knappen ”Ta bort”, klicka på den för att ta bort en grupp. Det går inte att ta bort en grupp som har kopplade kontakter till sig. Då måste du först omplacera dem i en annan grupp innan gruppen raderas (läs mer under avsnittet ”Kontakter”).

Kontakter

På sidan kontakter lägger du till alla personer som du vill ska få tillgång till dina erbjudanden. Kanske är det din kundklubb, medlemmar i en förening eller hela kundregistret. Kontakter kopplas till olika grupper, så har du inte skapat grupper ännu rekommenderar vi att du börjar där (läs mer under avsnittet ”Grupper”).

Lägg till kontakt

Lägg till en kontakt genom att klicka på knappen ”Lägg till ny kontakt”. Detta finns även som snabbval på startsidan. Då öppnas en popup-ruta där du anger kontaktens förnamn, efternamn, företag, e-post och mobilnummer. Du väljer också en eller flera grupper att koppla kontakten till. När kontakten i sin tur loggar in kommer denne att se de erbjudanden som är kopplade till samma grupp/grupper (läs mer under avsnittet ”Grupper”).

Exempel: På sidan grupper har du skapat följande grupper: Fotboll, Fitness, Hockey och Ridsport. Nu lägger du till kontakten Lina som är intresserad av Fotboll, och lägger henne därför i denna grupp. När Lina sedan loggar in på sitt konto kommer hon se alla erbjudanden som rör Fotboll.

Bjud in kontakt

Först när du har lagt in erbjudanden och känner att du är helt redo ska du bjuda in kontakterna till att börja använda Lluvy Deals. Då kommer ett välkomstmail skickas till deras angivna e-postadress med information och inloggningsuppgifter. Du bjuder in en kontakt genom att klicka på knappen “Bjud in”.

Redigera kontakt

Redigera en kontakt genom att klicka på knappen ”Redigera” som du hittar näst längst till höger på vald kontakts rad. Ange det du vill ändra och klicka på ”Spara”.

Ta bort kontakt

Längst till höger på vald kontakts rad hittar du knappen ”Ta bort”, klicka på den för att ta bort en kontakt.

Erbjudanden

På sidan erbjudanden lägger du till alla dina erbjudanden och rabatter! Här får du en tydlig översikt och bättre kontroll över aktuella kampanjer och rabatter, vilket underlättar för dig och din personal. Du kan filtrera på erbjudanden utifrån grupper och status, samt snabbt söka efter ett särskilt erbjudande.

Lägg till erbjudande

Klicka på knappen “Lägg till nytt erbjudande” som du hittar långt upp till vänster. Det öppnas då en popup-ruta där du fyller i uppgifter för erbjudandet och skapar din annons.

Annonsen:
Titel – Max 60 tecken.
Kort beskrivning – Max 200 tecken.
Lång beskrivning – Fri längd.
Bild – Välj en tilltalande bild som visar upp ditt erbjudande.
Titel, kort beskrivning och bild visas direkt för konsumenten i deras vy. För att se långa beskrivningen måste de klicka på “Se detaljerad information”.

Giltighetstid & Begräsning:
Grupp – Välj den grupp som ska få tillgång till annonsen (läs mer under avsnittet “Grupper“).
Start och slutdatum – Ange erbjudandets giltighetstid med start- och slutdatum. Erbjudandet kommer ej visas för kunderna innan och efter giltighetsperioden, men du som admin kan fortfarande se det i listan.
Kod – Välj inlösningskod för erbjudandet. Inlösningskoden användas av dig när när dina kunder visar upp och löser in erbjudandet.
Max belopp per kund – Fyll i om erbjudandet gäller t.ex. vid köp för max 1.000 kr.
Max antal per kund – Fyll i hur många gånger kan kunden nyttja erbjudandet, kan användas för t.ex. klippkort. Lämna fältet tomt för att skapa ett erbjudande som kan nyttjas obegränsat antal gånger.
Max antal totalt – Används för att skapa “först till kvarn”-erbjudanden. Fyller du i 100 kommer de 100 första kunna nyttja erbjudandet, sedan är det inte längre aktivt.

Redigera erbjudande

Redigera ett erbjudande genom att klicka på knappen ”Redigera” som du hittar näst längst till höger på varje erbjudandes rad. Ange det du vill ändra och klicka på ”Spara”.

Ta bort erbjudande

Längst till höger på valda erbjudandets rad hittar du knappen ”Ta bort”, klicka på den för att ta bort ett erbjudande.

E-postutskick

Har du en speciell kampanj du vill marknadsföra lite extra? I Lluvy Deals kan du skapa e-postutskick kopplade till dina erbjudanden.

Skapa nytt e-postutskick

Börja med att klicka på knappen “Lägg till nytt e-postutskick” och fyll i informationen i popup-rutan:

Rubrik – Rubriken för e-postutskicket. Visas överst i mailet som skickas ut.
Ämnesrad – Mailets ämne, dvs. det som visas i mottagarens inkorg.
Brödtext – Skriv information om din kampanj.
Grupp – Välj vilken grupp av mottagare e-postutskicket ska skickas till (läs mer under avsnittet ”Grupper”).
Erbjudanden – Välj ett eller flera erbjudanden vars annonser ska skickas med i utskicket. Deras bild, rubrik och korta beskrivning kommer synas i mailet ihop med en direktlänk till erbjudandet (läs mer under avsnittet ”Erbjudanden”).

Utkast / Redigera e-postutskick

När du sparar e-postutskicket kommer det inte skickas direkt, utan först sparas som ett utkast. Genom att klicka på “Redigera” kan du ändra information och texter i utskicket tills du är helt nöjd.

Skicka

När du är nöjd med ditt utkast klickar du på “Skicka”. Då går e-postutskicket ut till alla medlemmar i den valda gruppen. I listan över skickade e-postutskick ser du information om när utskicken gjordes, hur många mottagare de hade samt kan klicka på “Visa utskick” för att se hur det såg ut.

Inställningar

På sidan Inställningar kan du ändra dina inloggningsuppgifter (e-post och lösenord) samt dina konto- och faktureringsuppgifter. Fyll bara i det fält du vill ändra och klicka på “Spara”.

Kund-vy

På sidan Inställningar kan du även lägga till din logotyp och välja en färg som styr utseendet på kundernas vy. Tänk på att välja en färg som inte är för ljus, utan som det går bra att se vit text tydligt på.

Här hittar du även direktlänken till kundernas inloggning. Tips är att lägga in denna länk (eller bädda in sidan) direkt på er egen hemsida, så att era kunder snabbt hittar rätt.

Logga ut

Logga ut ur Lluvy Deals genom att klicka på knappen “Logga ut” längst upp till höger.